Σκουλήκια του έτρωγαν τα σωθικά

Όταν είδε τις ακτινογραφίες του, του κόπηκαν τα πόδια.
Σκουλήκια του έτρωγαν τα σωθικά και ο λόγος κάτι που πολλοί από εμάς τρώμε κάποιες φορές!!!
Το Sushi έχει γίνει μία δημοφιλής λιχουδιά σε όσους ψάχνουν ένα πρωτοκλασάτο γεύμα, την οποία πολλοί βρίσκουν γευστική και εθιστική. Για έναν άντρα όμως, αυτός ο εθισμός του παραλίγο να αποβεί μοιραίος.
Αφού κατανάλωνε sashimi για πολύ καιρό, σκουλήκια-ταινίες άρχισαν να τρώνε τα σωθικά του. Ξεκίνησε σαν στομαχόπονος και φαγούρα στο δέρμα. Πήγε στον γιατρό, έκανε εξετάσεις και σοκαρίστηκε με αυτό που του βρήκαν.
Όλο του το σώμα ήταν γεμάτο σκουλήκια. Αυτό συνέβη επειδή έτρωγε πολύ συχνά ωμές φέτες ψαριού, γνωστό και ως sashimi.
Τα σκουλήκια κυριολεκτικά κατέλαβαν το σώμα του.
Πιστεύεται από τους γιατρούς που τον εξέτασαν πως το sushi που έφαγε ήταν μολυσμένο. Είναι εδώ και καιρό γνωστό πως η κατανάλωση ωμής τροφής ή μαγειρεμένης ελαφρά μπορεί να προκαλέσει μόλυνση από παράσιτα.Εάν φάτε προνύμφες από diphyllobothrium, που βρίσκεται σε ψάρια του γλυκού νερού, όπως ο σολομός, μπορείτε να πάθετε μόλυνση από σκουλήκια-ταινίες. Ακόμα και αν είναι μαριναρισμένα ή καπνιστά, υπάρχει ακόμα αυτός ο κίνδυνος.
Είναι πολύ περίεργο πως το sushi έχει γίνει μόδα, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά τους κινδύνους της κατανάλωσις του. Βέβαια τις περισσότερες φορές δεν υπήρχε πρόβλημα, εκτός από περιοχές που δεν υπήρχε σωστή υγιεινή.
Οι συνθήκες όμως έχουν βελτιωθεί, αν και τώρα οι πιο ανεπτυγμένες χώρες αρχίζουν και νιώθουν τις αρνητικές συνέπειες της κατανάλωσης ωμών ψαριών.

Τι προκαλεί όμως αυτή την τελευταία μόδα; Μάλλον το sushi το ίδιο.Έχει γίνει όμως τόσο δημοφιλές, που υπάρχουν πάρα πολλές διαφορετικές παραλλαγές του και έτσι ο κίνδυνος για μόλυνση αυξάνεται ακόμα περισσότερο.
“Η δημοτικότητα του sushi και του sashimi είναι ένας σημαντικό παράγοντας. Άλλα δημοφιλή πιάτα όμως μπορούν επίσης να είναι ένοχα, όπως τα παστά και τα μαριναρισμένα φιλέτα, το carpaccio, το ceviche ή ελαφρώς μαριναρισμένα ψάρια,” λέει η Nancy Craig, μία φυσικός από τον Καναδά.
Μία μόλυνση από σκουλήκια-ταινίες μπορεί να οδηγήσει σε κυστικέρκωση. Αυτό συμβαίνει όταν τα σκουλήκια καταφέρνουν να μπουν στην κυκλοφορία του αίματος! Μετά μπορούν να πάνε στον εγκέφαλο, με κίνδυνο της ίδιας της ζωής του ασθενή.

Εσάς σας αρέσει το sushi;
Με ένα τεστ βιοσυντονισμού μπορείτε να δείτε άμεσα όσα παράσιτα υπάρχουν στον οργανισμό σας και ευθύνονται για πολλές ασθένειες
Επικοινωνείστε μαζί μου στο τηλέφωνο: 6978580186

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
στο τηλέφωνο : 6978580186
στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com