Υπάρχει η άποψη ότι είμαστε ότι τρώμε... και μάλλον αυτό ισχύει! Όταν τρώμε ολόκληρα, βιολογικά τρόφιμα έχουμε υψηλά επίπεδα ενέργειας, ισορροπημένα συναισθήματα και μια γενική αίσθηση της πληρότητας απέναντι στη ζωή. Ωστόσο, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο όσο ακούγεται και το φορτωμένο μας πρόγραμμά μπορεί μερικές φορές να μας αποτρέπει από το να δώσουμε στο σώμα μας την αγάπη που του αξίζει.
Τα στοιχεία κρυφής υγιεινής οφέλη στο σχήμα και στο χρώμα του φαγητού σας μπορούν να βρεθούν παρακάτω.
Τα καρύδια είναι γεμάτα με μονοακόρεστα λίπη, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών καρδιακών προστατευτικών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
Μια έκθεση του περιοδικού για την ασθένεια του Αλτσχάιμερ το 2012 διαπίστωσε ότι η κατανάλωση καρυδιών ως μέρος μιας μεσογειακής διατροφής συσχετίστηκε με καλύτερη μνήμη και εγκεφαλική λειτουργία.
Τα αμύγδαλα είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Ε και γι 'αυτό χρησιμοποιείται συχνά στα καλλυντικά, είτε για τη φροντίδα του δέρματος, των μαλλιών ή των ματιών. Είναι καλό να τρώγοντε ωμά, γεύονται καταπληκτικά όταν είναι μουλιασμένα μία νύχτα στο νερό και παρέχουν πιο θρεπτικά οφέλη στο μάτι με αυτόν τον τρόπο.
Καρότα είναι πλούσια σε β-καροτένιο, μια καροτενοειδή χρωστική ουσία που αποτελεί βασικό πρόδρομο της βιταμίνης Α. Οι ανεπάρκειες στη βιταμίνη Α είναι οι κύριες αιτίες τύφλωσης στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Η έλλειψη βιταμίνης Α μπορεί επίσης να οδηγήσει σε Καταρράκτη ή εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας.
Η λέξη μπανάνα κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν. Γιατί? Οι μπανάνες δεν μοιάζουν μόνο με χαμόγελα, τα προωθούν κι όλας, επειδή περιέχουν βιταμίνη Β9, γνωστή και ως φολικό, ένα θρεπτικό συστατικό που μπορεί να καταπολεμήσει την κατάθλιψη ενισχύοντας ένα υπόστρωμα που έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.
Τα μανιτάρια είναι μια εξαιρετική πηγή βιοδιαθέσιμου σιδήρου, η οποία προάγει το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Το σώμα μπορεί να απορροφήσει πάνω από το 90% της θρεπτικής αξίας του σιδήρου από αυτούς τους καταπληκτικούς μικρούς μύκητες. Είναι επίσης μια τέλεια προσθήκη σε οποιαδήποτε δίαιτα, ειδικά για διαβητικούς. Τα μανιτάρια δεν περιέχουν λίπη ή χοληστερόλη, αλλά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μια πληθώρα βιταμινών και ανόργανων συστατικών. Επιπλέον, διαθέτουν φυσική ινσουλίνη και ένζυμα τα οποία βοηθούν στη διάσπαση της ζάχαρης και του αμύλου στα τρόφιμα.
Ντομάτες και καρδιακή υγεία.
Το λυκοπένιο είναι μια χημική ουσία που δίνει στην ντομάτα το κόκκινο χρώμα της και είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, ένας τύπος ουσίας που βοηθάει στην αποδυνάμωση των κυττάρων. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι το λυκοπένιο μπορεί να μειώσει την LDL ή την «κακή» χοληστερόλη και να κρατήσει το αίμα από την πήξη, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
Το σκόρδο χρησιμοποιείται για πολλές καταστάσεις που σχετίζονται με την καρδιά και το σύστημα αίματος. Αυτές οι παθήσεις περιλαμβάνουν υψηλή αρτηριακή πίεση, χαμηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, κληρονομική υψηλή χοληστερόλη, στεφανιαία νόσο, καρδιακή προσβολή, μειωμένη ροή αίματος λόγω στενών αρτηριών και «σκλήρυνση των αρτηριών» (αθηροσκλήρωση).
Τα ρόδια ήταν γνωστά σε κάποιους αρχαίους πολιτισμούς ως «το φρούτο των θεών». Φημολογείται ότι έχουν την ικανότητα να επιμηκύνουν τη διάρκεια της ζωής και να διατηρούν τη νεανικότητα. Στο σύγχρονο κόσμο, τα ρόδια έχει βρεθεί ότι έχουν φυσικές αφροδισιακές ιδιότητες, ότι μειώνουν την αρθρίτιδα και άλλους πόνους στις αρθρώσεις, ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση και ακόμη ότι βοηθούν στην αναστολή της ανάπτυξης του καρκίνου του μαστού.
Η παροιμία «Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα» πραγματικά θα μπορούσε να έχει βάση. Αλλά τι είναι αυτό που κάνει αυτό το κοινό φρούτο τόσο ευεργετικό; Τα μήλα είναι από τα φρούτα που καταναλώνονται πιο συχνά σε ολόκληρο τον κόσμο και αποκαλούνται ως ένα «τρόφιμο –θαύμα» δεδομένου ότι είναι ιδιαίτερα πλούσια σε απαραίτητα αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και φυτικές ίνες. Τα φυτοθρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά που συναντάμε στα μήλα μπορεί ακόμη και να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου, στην υπέρταση, στο διαβήτη και στις καρδιοπάθειες.
Ιστορικά το τζίντζερ έχει μακρά παράδοση, είναι πολύ αποτελεσματικό στην ανακούφιση από δυσφορία και πόνο στο στομάχι. Το τζίντζερ θεωρείται εξαιρετικό καρμπυρατέρ, μια ουσία που προωθεί την εξάλειψη του υπερβολικού αερίου από το πεπτικό σύστημα και καταπραΰνει την εντερική οδό.
Αντιμετωπίστε το άσθμα. Λόγω της γνωστής θεραπευτικής τους αξίας, τα σταφύλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θεραπεία για το άσθμα. Επιπλέον, η ενυδάτωση των σταφυλιών είναι επίσης υψηλή, γεγονός που αυξάνει την υγρασία που υπάρχει στους πνεύμονες και μειώνει τα ασθματικά συμβάντα.
Τα φασόλια είναι γνωστά ως αποτελεσματική θεραπεία για τις πέτρες στα νεφρά. Στην αρχαιότητα, το λοβό χρησίμευε ως φαρμακευτικό τονωτικό.
Για να μειώσετε τον πόνο της πέτρας στα νεφρά - αφαιρέστε από τα φασόλια τους λοβούς και βράστε τους σε καθαρό νερό για 6 ώρες. Αφού τελειώσετε, τραβήξτε το υγρό και αφήστε το να κρυώσει πριν το πιείτε. Πίνετε όλη την ημέρα.
Η γλυκιά πατάτα συνδέεται με την ενίσχυση της παγκρεατικής λειτουργίας καθώς και με τη μείωση του ποσοστού του καρκίνου του παγκρέατος κατά 50%. Βρέθηκε επίσης ότι σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα με την αργή απελευθέρωση των σακχάρων σταδιακά στην κυκλοφορία του αίματος.
Το αβοκάντο και το αχλάδι έχει σχήμα όπως η έγκυος μήτρα και έχει ένα μεγάλο πρησμένο σπόρο μέσα.
Σε μια λίστα με τροφές που ενισχύουν την υγεία και την ενεργητικότητα δεν θα μπορούσε να λείπει το καταπληκτικό αβοκάντο! Το αβοκάντο, προέρχεται από το Νότιο-κεντρικό Μεξικό, όμως γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο και σε ολόκληρο τον κόσμο και έγινε μια από τις πιο δημοφιλές «υπερτροφές» του κόσμου. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο, φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση της κακής χοληστερόλης και τη μείωση των περιπτώσεων καρδιακής νόσου και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Τα κύτταρα μεταβάλλονται από το στρες - και έτσι προσθέτοντας ελιές στο πιάτο σας είναι χρήσιμο να βοηθήσετε στη διατήρηση ενός υγιούς αναπαραγωγικού περιβάλλοντος και τροφής .
Φυσικά, άλλοι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στη γονιμότητα - μερικές φορές φυσικά εμπόδια, όπως η ενδομητρίωση ή το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.
Από την εποχή των Αρχαίων Ελλήνων πιστεύεται ότι αυξάνουν τη γονιμότητα και τώρα έχουμε επιστημονικά στοιχεία. Οι ελιές περιέχουν πολύ σίδηρο, τα οποία είναι σημαντικά για τα υγιή ωάρια και την ωορρηξία.
Το σέλινο έχει πολλές ίνες. Το βόριο μειώνει την ποσότητα ουρικής έκκρισης ασβεστίου και μαγνησίου και βοηθά στη διατήρηση υγιών κυτταρικών μεμβρανών. Εκτός από αυτά τα ειδικά για τα οστά οφέλη, το σέλινο πακετάρει και άλλα σημαντικά μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Α και το κάλιο.
Ερυθρός οίνος πιστεύεται ότι έχει ιδιότητες που εμποδίζουν την προσκόλληση των αιμοπεταλίων, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο θρόμβων αίματος που προκαλούν εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές προσβολές, σύμφωνα με το MayoClinic.com. Παρόλο που η κατανάλωση αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας όπως η ηπατική βλάβη και ο εθισμός, οι μικρές ποσότητες μπορεί στην πραγματικότητα να είναι καλές για την υγεία σας σε ορισμένες περιπτώσεις. Το κόκκινο κρασί, ένα ποτό που έχει υποστεί ζύμωση και παράγεται από μωβ ή κόκκινα σταφύλια, θεωρείται από καιρό ότι βελτιώνει τη ροή του αίματος στην καρδιά σας. Η ρεσβερατρόλη μπορεί να είναι ένα βασικό συστατικό του κόκκινου κρασιού που βοηθά στην αποφυγή βλάβης στα αιμοφόρα αγγεία, μειώνει τη χοληστερόλη λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL) (η «κακή» χοληστερόλη) και αποτρέπει τους θρόμβους αίματος. ... Αλλά άλλες μελέτες δεν βρήκαν οφέλη από την ρεσβερατρόλη στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.
Εάν έχετε καπνίσει ποτέ, φάτε μπρόκολο !
Τα οφέλη των σταυρανθών λαχανικών στην υγεία είναι γνωστά. Ειδικά το μπρόκολο είναι ένα από τα αγαπημένα πολλών. Ωστόσο, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι οι νεαροί βλαστοί μπρόκολου είναι ακόμα πιο ισχυροί από τα «ώριμα» μπρόκολα! Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, μικρές ποσότητες φρέσκων βλαστών μπρόκολου έχει αποδεικτεί ότι περιέχουν την ίδια προστασία από τον καρκίνο με μεγαλύτερες ποσότητες του ωρίμου λαχανικού. Μία ένωση που ονομάζεται "σουλφοραφάνη", η οποία βρίσκεται στα περισσότερα σταυρανθή λαχανικά, μπορεί ακόμη και να βελτιώσει την ικανότητα του ήπατος να αφαιρέσει καρκινογόνες ουσίες. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι 3-ημερών φύτρες μπρόκολου περιέχουν 10-100 φορές υψηλότερα επίπεδα σουλφοραφάνης από ότι τα ώριμα λαχανικά!
Τα σουλφίδια στα κρεμμύδια περιέχουν τα απαραίτητα αμινοξέα.
Επιπλέον, τα κρεμμύδια περιέχουν ίνες και φυλλικό οξύ, μια βιταμίνη Β που βοηθά το σώμα να κάνει υγιή νέα κύτταρα. Τα κρεμμύδια είναι υγιή είτε είναι ωμά είτε μαγειρεμένα, αν και τα ωμά κρεμμύδια έχουν υψηλότερα επίπεδα οργανικών ενώσεων θείου που παρέχουν πολλά οφέλη, σύμφωνα με το BBC.
Εφαρμογή πατάτας πάστα στο πρόσωπο μπορεί να κάνει θαύματα. Απλά ξεφλουδίστε και λιώστε τις πατάτες και εφαρμόστε την πάστα στο δέρμα σας. Αφήστε το για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε με κρύο νερό. Απολεπιστικό Toner: Αδειάστε μια ακατέργαστη πατάτα και ανακατέψτε με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε στο πρόσωπο, αποφεύγοντας τα μάτια, και αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά. Το μείγμα θα ελαττώσει σταδιακά την υπερχρωματοποίηση, θα μειώσει το πρήξιμο και θα απολέσει τα ξηρά κύτταρα του δέρματος.
Η βρώμη χρησιμοποιείται τακτικά στην δερματολογική πρακτική για επιρρεπή έκζεμα ή ξηρό δέρμα. Το πλιγούρι βρώμης βοηθάει στην ακμή γιατί περιέχει «σαπωνίνες», οι οποίες απομακρύνουν τη βρωμιά από τους πόρους και είναι αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά. Η βρώμη είναι επίσης πολύ ενυδατική λόγω του υψηλού επιπέδου λίπους που βρίσκεται σε αυτό.
Τρόφιμα όπως το Tofu, σουσάμι, καρύδα, λευκά φασόλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο για φυτική διατροφή. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο για όσους είναι χορτοφάγοι.
Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας:
Τηλ. για ραντεβού: 6978580186
& στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com
Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
Τα στοιχεία κρυφής υγιεινής οφέλη στο σχήμα και στο χρώμα του φαγητού σας μπορούν να βρεθούν παρακάτω.
Τα καρύδια είναι γεμάτα με μονοακόρεστα λίπη, συμπεριλαμβανομένων των γνωστών καρδιακών προστατευτικών ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
Μια έκθεση του περιοδικού για την ασθένεια του Αλτσχάιμερ το 2012 διαπίστωσε ότι η κατανάλωση καρυδιών ως μέρος μιας μεσογειακής διατροφής συσχετίστηκε με καλύτερη μνήμη και εγκεφαλική λειτουργία.
Τα αμύγδαλα είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης Ε και γι 'αυτό χρησιμοποιείται συχνά στα καλλυντικά, είτε για τη φροντίδα του δέρματος, των μαλλιών ή των ματιών. Είναι καλό να τρώγοντε ωμά, γεύονται καταπληκτικά όταν είναι μουλιασμένα μία νύχτα στο νερό και παρέχουν πιο θρεπτικά οφέλη στο μάτι με αυτόν τον τρόπο.
Καρότα είναι πλούσια σε β-καροτένιο, μια καροτενοειδή χρωστική ουσία που αποτελεί βασικό πρόδρομο της βιταμίνης Α. Οι ανεπάρκειες στη βιταμίνη Α είναι οι κύριες αιτίες τύφλωσης στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Η έλλειψη βιταμίνης Α μπορεί επίσης να οδηγήσει σε Καταρράκτη ή εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας.
Η λέξη μπανάνα κάνει τους ανθρώπους να χαμογελούν. Γιατί? Οι μπανάνες δεν μοιάζουν μόνο με χαμόγελα, τα προωθούν κι όλας, επειδή περιέχουν βιταμίνη Β9, γνωστή και ως φολικό, ένα θρεπτικό συστατικό που μπορεί να καταπολεμήσει την κατάθλιψη ενισχύοντας ένα υπόστρωμα που έχει αντικαταθλιπτικές ιδιότητες.
Τα μανιτάρια είναι μια εξαιρετική πηγή βιοδιαθέσιμου σιδήρου, η οποία προάγει το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Το σώμα μπορεί να απορροφήσει πάνω από το 90% της θρεπτικής αξίας του σιδήρου από αυτούς τους καταπληκτικούς μικρούς μύκητες. Είναι επίσης μια τέλεια προσθήκη σε οποιαδήποτε δίαιτα, ειδικά για διαβητικούς. Τα μανιτάρια δεν περιέχουν λίπη ή χοληστερόλη, αλλά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μια πληθώρα βιταμινών και ανόργανων συστατικών. Επιπλέον, διαθέτουν φυσική ινσουλίνη και ένζυμα τα οποία βοηθούν στη διάσπαση της ζάχαρης και του αμύλου στα τρόφιμα.
Ντομάτες και καρδιακή υγεία.
Το λυκοπένιο είναι μια χημική ουσία που δίνει στην ντομάτα το κόκκινο χρώμα της και είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, ένας τύπος ουσίας που βοηθάει στην αποδυνάμωση των κυττάρων. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι το λυκοπένιο μπορεί να μειώσει την LDL ή την «κακή» χοληστερόλη και να κρατήσει το αίμα από την πήξη, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
Το σκόρδο χρησιμοποιείται για πολλές καταστάσεις που σχετίζονται με την καρδιά και το σύστημα αίματος. Αυτές οι παθήσεις περιλαμβάνουν υψηλή αρτηριακή πίεση, χαμηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, κληρονομική υψηλή χοληστερόλη, στεφανιαία νόσο, καρδιακή προσβολή, μειωμένη ροή αίματος λόγω στενών αρτηριών και «σκλήρυνση των αρτηριών» (αθηροσκλήρωση).
Τα ρόδια ήταν γνωστά σε κάποιους αρχαίους πολιτισμούς ως «το φρούτο των θεών». Φημολογείται ότι έχουν την ικανότητα να επιμηκύνουν τη διάρκεια της ζωής και να διατηρούν τη νεανικότητα. Στο σύγχρονο κόσμο, τα ρόδια έχει βρεθεί ότι έχουν φυσικές αφροδισιακές ιδιότητες, ότι μειώνουν την αρθρίτιδα και άλλους πόνους στις αρθρώσεις, ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση και ακόμη ότι βοηθούν στην αναστολή της ανάπτυξης του καρκίνου του μαστού.
Η παροιμία «Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα» πραγματικά θα μπορούσε να έχει βάση. Αλλά τι είναι αυτό που κάνει αυτό το κοινό φρούτο τόσο ευεργετικό; Τα μήλα είναι από τα φρούτα που καταναλώνονται πιο συχνά σε ολόκληρο τον κόσμο και αποκαλούνται ως ένα «τρόφιμο –θαύμα» δεδομένου ότι είναι ιδιαίτερα πλούσια σε απαραίτητα αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και φυτικές ίνες. Τα φυτοθρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά που συναντάμε στα μήλα μπορεί ακόμη και να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου, στην υπέρταση, στο διαβήτη και στις καρδιοπάθειες.
Ιστορικά το τζίντζερ έχει μακρά παράδοση, είναι πολύ αποτελεσματικό στην ανακούφιση από δυσφορία και πόνο στο στομάχι. Το τζίντζερ θεωρείται εξαιρετικό καρμπυρατέρ, μια ουσία που προωθεί την εξάλειψη του υπερβολικού αερίου από το πεπτικό σύστημα και καταπραΰνει την εντερική οδό.
Αντιμετωπίστε το άσθμα. Λόγω της γνωστής θεραπευτικής τους αξίας, τα σταφύλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θεραπεία για το άσθμα. Επιπλέον, η ενυδάτωση των σταφυλιών είναι επίσης υψηλή, γεγονός που αυξάνει την υγρασία που υπάρχει στους πνεύμονες και μειώνει τα ασθματικά συμβάντα.
Τα φασόλια είναι γνωστά ως αποτελεσματική θεραπεία για τις πέτρες στα νεφρά. Στην αρχαιότητα, το λοβό χρησίμευε ως φαρμακευτικό τονωτικό.
Για να μειώσετε τον πόνο της πέτρας στα νεφρά - αφαιρέστε από τα φασόλια τους λοβούς και βράστε τους σε καθαρό νερό για 6 ώρες. Αφού τελειώσετε, τραβήξτε το υγρό και αφήστε το να κρυώσει πριν το πιείτε. Πίνετε όλη την ημέρα.
Η γλυκιά πατάτα συνδέεται με την ενίσχυση της παγκρεατικής λειτουργίας καθώς και με τη μείωση του ποσοστού του καρκίνου του παγκρέατος κατά 50%. Βρέθηκε επίσης ότι σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα με την αργή απελευθέρωση των σακχάρων σταδιακά στην κυκλοφορία του αίματος.
Το αβοκάντο και το αχλάδι έχει σχήμα όπως η έγκυος μήτρα και έχει ένα μεγάλο πρησμένο σπόρο μέσα.
Σε μια λίστα με τροφές που ενισχύουν την υγεία και την ενεργητικότητα δεν θα μπορούσε να λείπει το καταπληκτικό αβοκάντο! Το αβοκάντο, προέρχεται από το Νότιο-κεντρικό Μεξικό, όμως γρήγορα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο και σε ολόκληρο τον κόσμο και έγινε μια από τις πιο δημοφιλές «υπερτροφές» του κόσμου. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε κάλιο, φυτικές ίνες και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση της κακής χοληστερόλης και τη μείωση των περιπτώσεων καρδιακής νόσου και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Τα κύτταρα μεταβάλλονται από το στρες - και έτσι προσθέτοντας ελιές στο πιάτο σας είναι χρήσιμο να βοηθήσετε στη διατήρηση ενός υγιούς αναπαραγωγικού περιβάλλοντος και τροφής .
Φυσικά, άλλοι παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στη γονιμότητα - μερικές φορές φυσικά εμπόδια, όπως η ενδομητρίωση ή το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.
Από την εποχή των Αρχαίων Ελλήνων πιστεύεται ότι αυξάνουν τη γονιμότητα και τώρα έχουμε επιστημονικά στοιχεία. Οι ελιές περιέχουν πολύ σίδηρο, τα οποία είναι σημαντικά για τα υγιή ωάρια και την ωορρηξία.
Το σέλινο έχει πολλές ίνες. Το βόριο μειώνει την ποσότητα ουρικής έκκρισης ασβεστίου και μαγνησίου και βοηθά στη διατήρηση υγιών κυτταρικών μεμβρανών. Εκτός από αυτά τα ειδικά για τα οστά οφέλη, το σέλινο πακετάρει και άλλα σημαντικά μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Α και το κάλιο.
Ερυθρός οίνος πιστεύεται ότι έχει ιδιότητες που εμποδίζουν την προσκόλληση των αιμοπεταλίων, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο θρόμβων αίματος που προκαλούν εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακές προσβολές, σύμφωνα με το MayoClinic.com. Παρόλο που η κατανάλωση αλκοόλ σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας όπως η ηπατική βλάβη και ο εθισμός, οι μικρές ποσότητες μπορεί στην πραγματικότητα να είναι καλές για την υγεία σας σε ορισμένες περιπτώσεις. Το κόκκινο κρασί, ένα ποτό που έχει υποστεί ζύμωση και παράγεται από μωβ ή κόκκινα σταφύλια, θεωρείται από καιρό ότι βελτιώνει τη ροή του αίματος στην καρδιά σας. Η ρεσβερατρόλη μπορεί να είναι ένα βασικό συστατικό του κόκκινου κρασιού που βοηθά στην αποφυγή βλάβης στα αιμοφόρα αγγεία, μειώνει τη χοληστερόλη λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL) (η «κακή» χοληστερόλη) και αποτρέπει τους θρόμβους αίματος. ... Αλλά άλλες μελέτες δεν βρήκαν οφέλη από την ρεσβερατρόλη στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.
Εάν έχετε καπνίσει ποτέ, φάτε μπρόκολο !
Τα οφέλη των σταυρανθών λαχανικών στην υγεία είναι γνωστά. Ειδικά το μπρόκολο είναι ένα από τα αγαπημένα πολλών. Ωστόσο, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι οι νεαροί βλαστοί μπρόκολου είναι ακόμα πιο ισχυροί από τα «ώριμα» μπρόκολα! Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, μικρές ποσότητες φρέσκων βλαστών μπρόκολου έχει αποδεικτεί ότι περιέχουν την ίδια προστασία από τον καρκίνο με μεγαλύτερες ποσότητες του ωρίμου λαχανικού. Μία ένωση που ονομάζεται "σουλφοραφάνη", η οποία βρίσκεται στα περισσότερα σταυρανθή λαχανικά, μπορεί ακόμη και να βελτιώσει την ικανότητα του ήπατος να αφαιρέσει καρκινογόνες ουσίες. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι 3-ημερών φύτρες μπρόκολου περιέχουν 10-100 φορές υψηλότερα επίπεδα σουλφοραφάνης από ότι τα ώριμα λαχανικά!
Τα σουλφίδια στα κρεμμύδια περιέχουν τα απαραίτητα αμινοξέα.
Επιπλέον, τα κρεμμύδια περιέχουν ίνες και φυλλικό οξύ, μια βιταμίνη Β που βοηθά το σώμα να κάνει υγιή νέα κύτταρα. Τα κρεμμύδια είναι υγιή είτε είναι ωμά είτε μαγειρεμένα, αν και τα ωμά κρεμμύδια έχουν υψηλότερα επίπεδα οργανικών ενώσεων θείου που παρέχουν πολλά οφέλη, σύμφωνα με το BBC.
Εφαρμογή πατάτας πάστα στο πρόσωπο μπορεί να κάνει θαύματα. Απλά ξεφλουδίστε και λιώστε τις πατάτες και εφαρμόστε την πάστα στο δέρμα σας. Αφήστε το για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε με κρύο νερό. Απολεπιστικό Toner: Αδειάστε μια ακατέργαστη πατάτα και ανακατέψτε με 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε στο πρόσωπο, αποφεύγοντας τα μάτια, και αφήστε το να καθίσει για 30 λεπτά. Το μείγμα θα ελαττώσει σταδιακά την υπερχρωματοποίηση, θα μειώσει το πρήξιμο και θα απολέσει τα ξηρά κύτταρα του δέρματος.
Η βρώμη χρησιμοποιείται τακτικά στην δερματολογική πρακτική για επιρρεπή έκζεμα ή ξηρό δέρμα. Το πλιγούρι βρώμης βοηθάει στην ακμή γιατί περιέχει «σαπωνίνες», οι οποίες απομακρύνουν τη βρωμιά από τους πόρους και είναι αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά. Η βρώμη είναι επίσης πολύ ενυδατική λόγω του υψηλού επιπέδου λίπους που βρίσκεται σε αυτό.
Τρόφιμα όπως το Tofu, σουσάμι, καρύδα, λευκά φασόλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο για φυτική διατροφή. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο για όσους είναι χορτοφάγοι.
Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας:
Τηλ. για ραντεβού: 6978580186
& στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com
Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !