Το FDA εγκρίνει τη συσκευή διέγερσης εγκεφάλου

Η διακρανιακή μαγνητική διέγερση χρησιμοποιεί μαγνητικά πεδία για την διέγερση των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο. Το FDA το ενέκρινε ως θεραπεία για μεγάλη κατάθλιψη το 2008 και για τη θεραπεία του πόνου που συνδέεται με ορισμένες ημικρανίες το 2013.

"Η διακρανιακή μαγνητική διέγερση έχει δείξει τη δυνατότητά της να βοηθήσει ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη και πονοκεφάλους", δήλωσε ο Carlos Pena, διευθυντής του τμήματος νευρολογικών και φυσικών συσκευών ιατρικής στο Κέντρο Φαρμάκων και Ακτινολογικής Υγείας του FDA.
«Με τη σημερινή άδεια κυκλοφορίας, οι ασθενείς με OCD που δεν έχουν ανταποκριθεί στις παραδοσιακές θεραπείες έχουν τώρα μια άλλη επιλογή», ​​πρόσθεσε η Pena σε ένα δελτίο ειδήσεων.

Η έγκριση του συστήματος Deep Transcranial Magnetic Stimulation Brainway βασίστηκε σε μελέτη 100 ασθενών με OCD. Το 38% των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με τη συσκευή είχε μείωση κατά περισσότερο από 30% στη σοβαρότητα των συμπτωμάτων τους, σε σύγκριση με το 11% των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με συσκευή που δεν λειτουργούσε ("sham").

Δεν αναφέρθηκαν σοβαρές αντιδράσεις στη θεραπεία με τη συσκευή, σύμφωνα με το FDA.

Τα άτομα με ΔΕΑ έχουν ανεξέλεγκτες, επανεμφανιζόμενες σκέψεις και συμπεριφορές. Περίπου 1% των ενηλίκων των ΗΠΑ είχε OCD κατά το παρελθόν έτος, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ. Η διαταραχή τυπικά αντιμετωπίζεται με φάρμακα, ψυχοθεραπεία ή και τα δύο. Οι περισσότεροι ασθενείς ανταποκρίνονται στη θεραπεία, αλλά κάποιοι εξακολουθούν να εμφανίζουν συμπτώματα.

 Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
στο τηλέφωνο : 6978580186
& στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
στο τηλέφωνο : 6978580186
στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com