Τέξας: Ζούσε με σκουλήκι στον εγκέφαλό του

Η κατανάλωση ακατέργαστου ή άψητου βοδινού ή χοιρινού κρέατος είναι ο πρωταρχικός παράγοντας κινδύνου για τη συγκεκριμένη μόλυνση.
Ένας άντρας του οποίου οι πονοκέφαλοι ήταν τόσο δυνατοί που τον εξωθούσαν στο να κάνει εμετό, βρήκε τελικά την αιτία του προβλήματός του. Ένας κεστοειδής σκώληκας βρισκόταν στον εγκέφαλό του για 10 χρόνια.

Οι γιατροί στο Τέξας πιστεύουν ότι ο κεστοειδής σκώληκας αυξανόταν αργά από τότε που ο άνδρας - που κατονομάστηκε ως Γκεράρντο - είχε τη συνήθεια να τρώει άψητο χοιρινό πριν από μια δεκαετία.

Ο Γκεράρντο δήλωσε ότι είχε πονοκεφάλους και ένιωθα να έχει μια διαρκή ατονία εδώ και αρκετούς μήνες προτού κάνει μαγνητική τομογραφία μετά από λιποθυμικό επεισόδιο, ενώ έπαιαζε ποδόσφαιρο πέρυσι.

«Είχα πολύ έντονους πονοκεφάλους, με έκαναν να ιδρώνω και στη συνέχεια να κάνω εμετούς από τους πόνους», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Για πολύ σπάνια περίπτωση έκανε λόγο ο γιατρός του, ο νευτοχειρουργός Τζόρνταν Αμάντιο.

«Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, όπως το Τέξας και η Καλιφόρνια, αυτό μπορεί να είναι πιο συνηθισμένο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αρκετά είδη κεστοειδών πάντως προκαλούν μόλυνση, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η κατανάλωση ακατέργαστου ή άψητου βοδινού ή χοιρινού κρέατος είναι ο πρωταρχικός παράγοντας κινδύνου για τη μόλυνση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι με λοιμώξεις από κεστοειδή πάντως δεν έχουν συμπτώματα ή μόνο ήπια συμπτώματα.
Πηγή: Skynews

Αν ενδιαφέρεστε...
Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
στο τηλέφωνο : 6978580186
& στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
στο τηλέφωνο : 6978580186
στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com