Ημέρα Χειμερινής Ανακούφισης του Δέρματος


#WinterSkinReliefDay
Καθώς ο χειμώνας ξεκινάει, η Εθνική Ημέρα Χειμερινής Ανακούφισης του Δέρματος στις 8 Ιανουαρίου μας υπενθυμίζει όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εμποδίσουμε το δέρμα μας να μαραζώσει κάτω από τα πιο σκληρά στοιχεία. Η πτώση της θερμοκρασίας στο εξωτερικό και η άνοδος των θερμοστατών στο εσωτερικό μειώνουν την ποσότητα υγρασίας στον αέρα. Το δέρμα μας είναι το πρώτο που παρατηρεί.
Ο Joshua Zeichner MD, Διευθυντής Αισθητικής & Κλινικής Έρευνας στο The Mount Sinai Hospital, κάνει μερικές συστάσεις για να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε το δέρμα μας ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Συμβουλές περιποίησης για το χειμώνα
Όταν αρχίσει η ψύχρα, αποφύγετε τον πειρασμό να κάνετε αυτά τα μεγάλα, ζεστά ντους. Η θερμότητα αφαιρεί το δέρμα από τα φυσικά του έλαια (που ονομάζονται κεραμίδια) και προκαλεί φλεγμονή. Τα κύτταρα του δέρματος να διογκωθούν, και όταν στεγνώσουν χαλαρώνουν σαν πλακάκια με κακή αρμολόγηση και ραγίζουν.
Αντίθετα, κάντε πιο σύντομο, χλιαρό ντους και χρησιμοποιήστε απαλά καθαριστικά. Τα σκληρά σαπούνια με επιφανειοδραστικές ουσίες και ισχυρισμοί για ισορροπία του pH μπορεί να είναι σκληρά για το δέρμα. Και μην τρίβετε! Να είστε τρυφεροί και αφήστε το νερό και τον αφρό να κάνουν τη δουλειά.
Εάν έχετε ξηρό, σκασμένο δέρμα, αναζητήστε μια κρέμα ή αλοιφή με ελαφριά βαζελίνη, υαλουρονικό οξύ και κεραμίδια - τα φυσικά λίπη που συνθέτουν το ενέματα μεταξύ των πλακιδίων των κυττάρων του δέρματος. ~ Joshua Zeichner MD
Μετά το μπάνιο, στεγνώστε το δέρμα με μια απαλή πετσέτα. Το τρίψιμο προκαλεί περισσότερο ερεθισμό και φλεγμονή. Με την πόρτα κλειστή για να κρατήσει την υγρασία μέσα, προσθέστε μια ενυδατική κρέμα.
Όταν ντύνεστε, φορέστε στρώσεις. Το πλησιέστερο στρώμα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από φυσικές ίνες. Τα μαλακά υφάσματα όπως φανέλα και βαμβάκι προκαλούν ελάχιστο έως καθόλου ερεθισμό σε σύγκριση με τα συνθετικά υλικά. Τα στρώματα είναι επίσης πιο αποτελεσματικά ενάντια στο κρύο.
Η χειμερινή ανακούφιση του δέρματος έρχεται σε πολλές μορφές. Το δέρμα μας χρειάζεται ενυδάτωση και τη νύχτα. Η προσθήκη υγρασίας στον αέρα με έναν υγραντήρα ψυχρής ομίχλης όχι μόνο θα ενυδατώσει το δέρμα σας αλλά θα προσφέρει επίσης πιο ξεκούραστο ύπνο.

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
στο τηλέφωνο : 6978580186
στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com