Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Επιληψία

Epilepsy Awareness Day, also known as Purple Day
EPILEPSY AWARENESS DAY - PURPLE DAY
Η Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Επιληψία, στις 26 Μαρτίου, έχει στόχο να αυξήσει τη γνώση του κοινού για μια νευρολογική πάθηση που επηρεάζει σχεδόν 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Γνωστή και ως Μωβ Ημέρα, οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να φορούν μωβ για να υποστηρίξουν την ευαισθητοποίηση για την επιληψία. 
#EpilepsyAwarenessDay ή #PurpleDay
Η νευρολογική κατάσταση, η επιληψία, επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα προκαλώντας επιληπτικές κρίσεις και άλλα συμπτώματα. Τα είδη των κρίσεων ποικίλλουν ανάλογα με την αιτία και τον τύπο της επιληψίας. Μερικές γνωστές αιτίες επιληψίας περιλαμβάνουν:
  • εγκεφαλική βλάβη
  • γενεσιολογία
  • μεταβολικές διαταραχές
  • διαταραχές του ανοσοποιητικού
  • μόλυνση
Ωστόσο, μερικές φορές δεν μπορεί να βρεθεί γνωστή αιτία για την επιληψία σε έναν ασθενή. Ενώ η επιληψία δεν είναι μεταδοτική, οποιαδήποτε ηλικιακή ομάδα μπορεί να αναπτύξει επιληψία. Τα καλά νέα είναι ότι είναι εξαιρετικά θεραπεύσιμο. Αν και η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στα παιδιά. Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, η εύρεση θεραπείας μπορεί να είναι δύσκολη.

Ένας άλλος σημαντικός στόχος για την ημέρα είναι η άρση του στίγματος που σχετίζεται με την επιληψία. Όσοι πάσχουν από επιληψία μπορούν να ζήσουν φυσιολογική ζωή, ειδικά όταν η επιληψία τους είναι ελεγχόμενη.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΤΕ την ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ
Γίνετε μέλος του κινήματος Purple Day. 
Μάθετε περισσότερα για την επιληψία. 
Δείξτε την υποστήριξή σας φορώντας μωβ.
Εθελοντίστε σε εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων.
Κάντε δωρεά στην έρευνα για τη θεραπεία της επιληψίας.
Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει επιληψία, μιλήστε και βοηθήστε στην εξάλειψη του στίγματος που σχετίζεται με την επιληψία.
Γνωρίστε τα σημάδια μιας κρίσης και τι να κάνετε.
Χρησιμοποιήστε το #EpilepsyAwarenessDay ή το #PurpleDay για να δημοσιεύσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Epilepsy Awareness Day, also known as Purple Day
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ
Το 2008, η Κάσιντι Μέγκαν από τη Νέα Σκωτία του Καναδά ξεκίνησε το Purple Day για να ενθαρρύνει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την επιληψία και να απορρίψει ορισμένους από τους μύθους που θολώνουν την άποψη του ευρύτερου κοινού για την πάθηση. Ενώ προηγουμένως υπήρχαν άλλες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, η Purple Day και ο ιδρυτής της συνεχίζουν να κερδίζουν κοινό και η ευαισθητοποίηση εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Συχνές ερωτήσεις για την επιληψία
Ερ. Υπάρχει θεραπεία για την επιληψία;
Α. Όχι, δεν υπάρχει θεραπεία για την επιληψία. Ωστόσο, τα αντιεπιληπτικά φάρμακα και άλλες θεραπείες βοηθούν στη διαχείριση της επιληψίας.

Ερ. Σχετίζονται όλες οι κρίσεις με την επιληψία;
Α. Όχι. Οι επιληπτικές κρίσεις μπορεί να εμφανιστούν για διάφορους ιατρικούς λόγους.

Ε. Πόσοι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιληψία;
Α. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, περίπου 5,1 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν ιστορικό επιληψίας.

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
στο τηλέφωνο : 6978580186
στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com