1. Μη παστεριωμένο γάλα και μη παστεριωμένοι συσκευασμένοι χυμοί
Το μη παστεριωμένο γάλα ενδέχεται να περιέχει παθογόνα βακτήρια, ιούς και παράσιτα. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για έτοιμους χυμούς που δεν έχουν περάσει από τη διαδικασία της παστερίωσης. Αν και η παστερίωση αυτών των προϊόντων αποτελεί παγιωμένη πρακτική σήμερα, έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, στις ΗΠΑ τουλάχιστον, περιστατικά λοίμωξης από την κατανάλωση μη παστεριωμένου γάλακτος ή συσκευασμένου χυμού. «Δεν υπάρχουν οφέλη αρκετά σημαντικά ώστε να αξίζει να διακινδυνεύσει κανείς να καταναλώσει προϊόντα που καθίστανται ασφαλή χάρη στην παστερίωση».
2. Ωμές φύτρες
Οι βλαστοί διαφόρων φυτικών προϊόντων, όπως τα φασόλια και το ραπανάκι, δεν πρέπει να καταναλώνονται ωμοί ή ελάχιστα μαγειρεμένοι, καθώς η πρακτική αυτή έχει συνδεθεί, μεταξύ άλλων, με κρούσματα σαλμονέλας και λοίμωξης από Εσερίχια κόλι (E. coli). Οι λοιμώξεις είναι αποτέλεσμα βακτηρίων στους σπόρους του φυτού. Το μαγείρεμα καθιστά τα προϊόντα αυτά ασφαλή προς κατανάλωση.
3. Μισοψημένο μπιφτέκι ή κρέας
Να παραγγέλνετε πάντα το μπιφτέκι σας καλοψημένο. «Τα προϊόντα από κιμά είναι ιδιαιτέρως προβληματικά και πρέπει να μαγειρεύονται καλά, επειδή βακτήρια που βρίσκονται εξωτερικά στο κρέας εισέρχονται στο εσωτερικό του κατά τη διαδικασία κοπής του κιμά», επισημαίνει ο ειδικός. Καλοψημένο πρέπει βέβαια να είναι το κρέας σε κάθε μορφή του. Η μπριζόλα καλοψημένη, κυρίως εάν γνωρίζετε ότι στο εστιατόριο που θα φάτε εφαρμόζουν την τεχνική του tenderizing (ο μάγειρας τρυπά το κρέας με βελόνες ή το χαράσσει με το μαχαίρι ώστε να διασπαστούν οι μυϊκές ίνες και το κρέας να είναι πιο μαλακό), καθώς με τη μέθοδο αυτή είναι εύκολο να μεταφερθούν μικροοργανισμοί από το εξωτερικό στο εξωτερικό του κρέατος, οι οποίοι μάλιστα θα επιβιώσουν εάν το κρέας είναι μισοψημένο.
4. Έτοιμες σαλάτες και φρουτοσαλάτες
Οι πλυμένες και κομένες σαλάτες και φρουτοσαλάτες είναι μια εύκολη λύση, ωστόσο τα προϊόντα αυτά δεν είναι πάντοτε ασφαλή. «Όσο περισσότερη επεξεργασία έχει περάσει ένα τρόφιμο και όσο περισσότερα χέρια το έχουν αγγίξει, τόσο πιθανότερο είναι να αλλοιωθεί».«Καλές είναι τέτοιου είδους ευκολίες, όμως μερικές φορές νομίζω ότι δεν αξίζουν τον κίνδυνο», να αγοράζετε πάντα σε μικρές ποσότητες φρέσκα προϊόντα που δεν έχουν πλυθεί και δεν έχουν κοπεί και φροντίστε να τα καταναλώνετε σε διάστημα τριών έως τεσσάρων ημερών.
5. Ωμό ή μισομαγειρεμένο αβγό
Ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από το αβγό είναι πολύ μικρότερος σήμερα απ’ ό,τι ήταν πριν 20 χρόνια, ωστόσο επιμένουμε να καταναλώνετε το αβγό επαρκώς μαγειρεμένο. Το ωμό ή μισομαγειρεμένο αβγό είχε συνδεθεί παλαιότερα κυρίως με κρούσματα σαλμονέλας.
6. Ωμά οστρακοειδή
Τα οστρακοειδή –και κυρίως τα μύδια– ευθύνονται ακόμη και σήμερα για αρκετά κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης. Το γεγονός αυτό με την άνοδο της θερμοκρασίας στις θάλασσες, συνθήκη που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Για τα μύδια συγκεκριμένα, ο ειδικός αναφέρει ότι ανήκουν στην κατηγορία των διηθηματοφάγων, δηλαδή συγκεντρώνουν και απορροφούν ό,τι υπάρχει στο νερό, συμπεριλαμβανομένων των παθογόνων μικροοργανισμών.
Με ένα τεστ βιοσυντονισμού μπορείτε να δείτε άμεσα όλα τα προβλήματα που έχει ο οργανισμό σας και να τα θεραπεύσετε.
Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας:
στο τηλέφωνο : 6978580186
& στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com
Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
Το μη παστεριωμένο γάλα ενδέχεται να περιέχει παθογόνα βακτήρια, ιούς και παράσιτα. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για έτοιμους χυμούς που δεν έχουν περάσει από τη διαδικασία της παστερίωσης. Αν και η παστερίωση αυτών των προϊόντων αποτελεί παγιωμένη πρακτική σήμερα, έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, στις ΗΠΑ τουλάχιστον, περιστατικά λοίμωξης από την κατανάλωση μη παστεριωμένου γάλακτος ή συσκευασμένου χυμού. «Δεν υπάρχουν οφέλη αρκετά σημαντικά ώστε να αξίζει να διακινδυνεύσει κανείς να καταναλώσει προϊόντα που καθίστανται ασφαλή χάρη στην παστερίωση».
2. Ωμές φύτρες
Οι βλαστοί διαφόρων φυτικών προϊόντων, όπως τα φασόλια και το ραπανάκι, δεν πρέπει να καταναλώνονται ωμοί ή ελάχιστα μαγειρεμένοι, καθώς η πρακτική αυτή έχει συνδεθεί, μεταξύ άλλων, με κρούσματα σαλμονέλας και λοίμωξης από Εσερίχια κόλι (E. coli). Οι λοιμώξεις είναι αποτέλεσμα βακτηρίων στους σπόρους του φυτού. Το μαγείρεμα καθιστά τα προϊόντα αυτά ασφαλή προς κατανάλωση.
3. Μισοψημένο μπιφτέκι ή κρέας
Να παραγγέλνετε πάντα το μπιφτέκι σας καλοψημένο. «Τα προϊόντα από κιμά είναι ιδιαιτέρως προβληματικά και πρέπει να μαγειρεύονται καλά, επειδή βακτήρια που βρίσκονται εξωτερικά στο κρέας εισέρχονται στο εσωτερικό του κατά τη διαδικασία κοπής του κιμά», επισημαίνει ο ειδικός. Καλοψημένο πρέπει βέβαια να είναι το κρέας σε κάθε μορφή του. Η μπριζόλα καλοψημένη, κυρίως εάν γνωρίζετε ότι στο εστιατόριο που θα φάτε εφαρμόζουν την τεχνική του tenderizing (ο μάγειρας τρυπά το κρέας με βελόνες ή το χαράσσει με το μαχαίρι ώστε να διασπαστούν οι μυϊκές ίνες και το κρέας να είναι πιο μαλακό), καθώς με τη μέθοδο αυτή είναι εύκολο να μεταφερθούν μικροοργανισμοί από το εξωτερικό στο εξωτερικό του κρέατος, οι οποίοι μάλιστα θα επιβιώσουν εάν το κρέας είναι μισοψημένο.
4. Έτοιμες σαλάτες και φρουτοσαλάτες
Οι πλυμένες και κομένες σαλάτες και φρουτοσαλάτες είναι μια εύκολη λύση, ωστόσο τα προϊόντα αυτά δεν είναι πάντοτε ασφαλή. «Όσο περισσότερη επεξεργασία έχει περάσει ένα τρόφιμο και όσο περισσότερα χέρια το έχουν αγγίξει, τόσο πιθανότερο είναι να αλλοιωθεί».«Καλές είναι τέτοιου είδους ευκολίες, όμως μερικές φορές νομίζω ότι δεν αξίζουν τον κίνδυνο», να αγοράζετε πάντα σε μικρές ποσότητες φρέσκα προϊόντα που δεν έχουν πλυθεί και δεν έχουν κοπεί και φροντίστε να τα καταναλώνετε σε διάστημα τριών έως τεσσάρων ημερών.
5. Ωμό ή μισομαγειρεμένο αβγό
Ο κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης από το αβγό είναι πολύ μικρότερος σήμερα απ’ ό,τι ήταν πριν 20 χρόνια, ωστόσο επιμένουμε να καταναλώνετε το αβγό επαρκώς μαγειρεμένο. Το ωμό ή μισομαγειρεμένο αβγό είχε συνδεθεί παλαιότερα κυρίως με κρούσματα σαλμονέλας.
6. Ωμά οστρακοειδή
Τα οστρακοειδή –και κυρίως τα μύδια– ευθύνονται ακόμη και σήμερα για αρκετά κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης. Το γεγονός αυτό με την άνοδο της θερμοκρασίας στις θάλασσες, συνθήκη που ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Για τα μύδια συγκεκριμένα, ο ειδικός αναφέρει ότι ανήκουν στην κατηγορία των διηθηματοφάγων, δηλαδή συγκεντρώνουν και απορροφούν ό,τι υπάρχει στο νερό, συμπεριλαμβανομένων των παθογόνων μικροοργανισμών.
Με ένα τεστ βιοσυντονισμού μπορείτε να δείτε άμεσα όλα τα προβλήματα που έχει ο οργανισμό σας και να τα θεραπεύσετε.
Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας:
στο τηλέφωνο : 6978580186
& στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com
Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !