Μελισσόχορ​το, φτιάχνει τη διάθεση

Η Μέλισσα η φαρμακευτική (Melissa officinalis) είναι ένα όμορφο και μυρωδάτο βότανο, γνωστό στην Ελλάδα και ως μελισσόχορτο, αγριομέλισσα ή μελισσοβότανο.
Παλαιότερα ονομαζόταν και κιτροβάλσαμο.
Είναι γνωστό ως φυτό διεγερτικό, τονωτικό, εφιδρωτικό, και επειδή είναι ένα εξαιρετικά άφυσο βότανο, ενδείκνυται για την ανακούφιση του πεπτικού σωλήνα από τους σπασμούς (δυσπεψία, τυμπανισμός, αέρια).
Χρησιμοποιούνται οι βλαστοί και τα φύλλα του - φρέσκα ή ξερά -, που είναι πλούσια σε αιθέρια έλαια (περιέχουν κιτράλη, κιτρονελάλη, γερανιόλη, λιναλόλη), φλαβόνες και ρητίνη.
Είναι επίσης ιδανικό αντικαταθλιπτικό, αφού έχει την ιδιότητα να κατευνάζει την ένταση και το στρες, χάρη στα ήπια έλαια που περιέχει.
Λειτουργεί σαν τονωτικό της μνήμης (έρευνες το κατατάσσουν ως βοηθητικό στη νόσο Αλτσχάιμερ) και κάτω από ειδική ιατρική παρακολούθηση χρησιμοποιείται κατά του υπερθυροοειδισμού.
Αντίθετα η εσωτερική του χρήση θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα που πάσχουν από υποθυροειδισμό.
Επιπλέον, έχει τονωτική επίδραση στο κυκλοφοριακό σύστημα του οργανισμού, είναι καρδιοτονωτικό και μειώνει την πίεση του αίματος.
Έχει καταπραϋντική δράση και σε μορφή αλοιφής λειτουργεί σαν επουλωτικό πληγών, κατά της αρθρίτιδας και των ρευματισμών.
Στο παρελθόν κατείχε τον τίτλο του "φυτού της μακροζωίας"
Βάση Παναγοπούλου.
Συνταγές για καλύτερη ζωή.
* Έχετε αϋπνία;
Φτιάξτε έγχυμα χρησιμοποιώντας 2 κουταλάκια του γλυκού μελισσόχορτο για κάθε κούπα νερό. Πιείτε ένα φλιτζάνι μιάμιση ώρα πριν πάτε για ύπνο. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ένα κουταλάκι μελισσόχορτο με λεβάντα, σκουτελάρια ή τίλιο.
* Για τον έρπητα:
Σε μορφή κρέμας μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά στον επιχείλιο και στον έρπητα των γεννητικών οργάνων. Μπορείτε να τη φτιάξετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας μια καλής ποιότητας κρέμα βάσης (χωρίς χημικά πρόσθετα, συντηρητικά ή άρωμα), στην οποία θα προσθέσετε 10% βάμμα μελισσόχορτου.
* Πονοκέφαλος λόγω άγχους;
Διαλύστε 15-20 σταγόνες βάμμα μελισσόχορτου σε ένα ποτήρι νερό. Πίνετε κάθε 3-4 ώρες, μέχρι να υπάρξει βελτίωση.
* Για τους πονοκεφάλους που έχουν σχέση με την πέψη.
Δημιουργήστε μείγμα με τρία άφυσα και πικρά βότανα (από 1 μέρος): μέλισσα, λεβάντα, σπιραία. Χρησιμοποιήστε 1-2 κουταλάκια του μείγματος ανά φλιτζάνι νερού για να παρασκευάσετε έγχυμα. Μπορείτε να πίνετε το ρόφημα όποτε το χρειάζεστε.

Ο Βιοσυντονισμός μέσω των προγραμμάτων θεραπείας που έχει μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπισθούν προβλήματα υγείας επαναφέροντας τα κύτταρα σε υγιή μορφή.
Αν ενδιαφέρεστε...
Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
στο τηλέφωνο : 6978580186
& στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
στο τηλέφωνο : 6978580186
στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com