Οι κίνδυνοι της ακτινοβολίας από το 4G

Το περιοδικό Κλινικής Νευροφυσιολογίας δημοσίευσε έρευνα που δείχνει ότι 30 λεπτά της έκθεσης σε ακτινοβολία κινητών τηλεφώνων LTE (4G) επηρεάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα και στις δύο πλευρές του εγκεφάλου.

Οι ερευνητές προκάλεσαν στο δεξί αυτί των 18 συμμετεχόντων, LTE ακτινοβολία για 30 λεπτά. Η απορροφούμενη ποσότητα ακτινοβολίας στον εγκέφαλο ήταν στα διεθνή επιτρεπτά όρια σύμφωνα με το ICNIRP και η πηγή της ακτινοβολίας κρατήθηκε 1 εκ από το αυτί.

Για την αποφυγή λανθασμένων αποτελέσματων λόγω ανθυποβολής οι ερευνητές εφάρμοσαν διπλή διασταρώμενη μελέτη συμφωνα με την οποία οι συμμετέχοντες χωρίς να το γνωρίζουν υποβλήθησαν σε πραγματική αλλά και εικονική έκθεση.

Η κατάσταση ηρεμίας εγκεφαλικής δραστηριότητας του κάθε συμμετέχοντα μετρήθηκε με απεικόνιση μαγνητικής ακτινογραφίας (fMRI) δύο φορές, μία φορά μετά την έκθεση σε ακτινοβολία LTE ραδιοσυχνοτήτων, και στη συνέχεια και πάλι μετά από εικονική έκθεση.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων από την τεχνολογία LTE 4G επηρεάζει τη νευρική δραστηριότητα του εγκεφάλου τόσο στη κοντινή περιοχή του εγκεφάλου όσο και στην απομακρυσμένη περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου.

Αυτή η μελέτη είναι σημαντική για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή είναι η πρώτη που διεξάχθηκε για τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις του Long Term Evolution (LTE), τέταρτης γενιάς (4G) κινητό τηλέφωνο τεχνολογίας. Δεύτερον, λόγω του γρήγορου ρυθμού της υιοθέτησης αυτής της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια ενωση κατασκευαστών κινητών η “LTE είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη τεχνολογία της κινητής σύστημα ποτέ”. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη αγορά LTE στον κόσμο. Μέχρι τον Μάρτιο του 2013, το παγκόσμιο σύνολο των συνδρομών LTE ήταν ήδη 91 εκατομμύρια συνδρομητές. Πάνω από τα μισά από αυτά, 47 εκατομμύρια, ήταν Αμερικανός 4G συνδρομητές.
Έκθεση σε κινητό τηλέφωνο και ασθένειες
Αυτή η μελέτη δείχνει ότι η βραχυπρόθεσμη έκθεση σε ακτινοβολία LTE ραδιοσυχνοτήτων επηρεάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις αυτών των εκθέσεων δεν έχουν ακόμη μελετηθεί, αλλά υπάρχουν ήδη σημαντικές ενδείξεις που συνδέουν τις εκθέσεις αυτές σε μια μυριάδα από ανεπιθύμητα βιολογικές επιπτώσεις συμπεριλαμβανομένων:
Καταστροφή του σπέρματος
Διανοίξεις του DNA
Αυξημένη γλυκόζη στον εγκέφαλο
Αποδυναμομένα οστά
Γενετικό στρες
Δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
Επιδράσεις στα αγέννητα παιδιά

Πιο ανησυχητική είναι η σχέση μεταξύ αυτών των εκθέσεων με τις παρακάτω ασθένειες:
Της νόσου του Alzheimer
Αυτισμός
Ογκοι του εγκεφάλου
Καρκίνος του μαστού
Καρκίνο του εγκεφάλου

Απαιτείται περισσότερη έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις του LTE και άλλες μορφές της ακτινοβολίας κινητού τηλεφώνου, αλλά υπάρχουν ήδη σημαντικές ενδείξεις . Πολλοί επιστήμονες και ειδικοί ιατρικής κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Πηγή: Lloyd Burrell, Globalresearchreport
Ελεύθερη μετάφραση ygeia.gr
Πηγή άρθρου: http://humansarefree.com/2014/01/the-4g-radiation-dangers-30-minutes-of.html
Ενδιαφέρουσα έρευνα στα αγγλικά: http://www.icnirp.org/cms/upload/publications/ICNIRPSCIreview2011.pdf

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
στο τηλέφωνο : 6978580186
& στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
στο τηλέφωνο : 6978580186
στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com