Top 16 power foods

Δώστε στο σώμα σας την ενέργεια που χρειάζεται.
Το φαγητό δίνει στο σώμα σας ενέργεια, όπως το πετρέλαιο δίνει στο αυτοκίνητο το καύσιμο που χρειάζεται για να κινηθεί. Και τι συμβαίνει όταν βάζεις το λάθος είδος πετρελαίου στο αυτοκίνητο; Σταματάει να κινείται και είστε αναγκασμένοι να ξοδέψετε πολύ χρόνο και χρήματα για να το κάνετε να κινηθεί ξανά σωστά.
Το σώμα σας πρέπει να είναι ικανό να χρησιμοποιήσει το φαγητό που βάζετε μέσα του, αλλιώς θα αισθάνεστε κουρασμένος και εκτός φόρμας. Φροντίστε να τροφοδοτείται το σώμα μας με τροφές που παρέχουν υψηλής απόδοσης ενέργεια.
Φιστίκια
Θέλετε ένα νόστιμο σνακ που θα δώσει τούρμπο ώθηση στις ασκήσεις σας; Τότε μην ψάχνετε κάτι πέρα από τα φιστίκια ή ακόμα και το φυστικοβούτυρο. Υψηλό σε ακόρεστα λιπαρά (από το καλό είδος...), τα φυστίκια περιέχουν επίσης βιταμίνες Β, που βοηθούν στην μετατροπή του φαγητού σε ενέργεια. Τα φυστίκια είναι επίσης πλούσια στα δυσεύρετα μεταλλικά στοιχεία, όπως είναι ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, το σελήνιο και το μαγνήσιο, όπως επίσης και αντιοξειδωτικά που κάνουν καλό στην καρδιά.
Αγκινάρες
Εκτός από το να έχουν τέλεια γεύση και είναι απολαυστικό να τις τρως, οι αγκινάρες είναι μία εξαιρετική πηγή για γρήγορη ενέργειας. Δεν περιέχουν λιπαρά και θερμίδες, όμως είναι εντυπωσιακά χορταστικές, που σημαίνει πως είναι σημαντικές στο να βοηθούν να χάσετε κιλά ενώ διατηρείτε τα επίπεδα ενέργειας στην κορυφή.
Ντομάτες
Υπάρχει κάτι που δεν κάνουν οι ντομάτες; Εκτός από το να μας προστατεύουν από τον καρκίνο (είναι γεμάτες από lycopene), οι ντομάτες περιέχουν υψηλά επίπεδα κολλαγόνου, που δυναμώνουν τους τένοντες του σώματος, τους συνδέσμους και τον ιστό των οστών μετά από ένα σκληρό session άρσης βαρών.
Σπανάκι
Το σπανάκι είναι τόσο γεμάτο από θρεπτικές ουσίες που δίνουν ώθηση στην υγεία, που οι ειδικοί λένε πως προστατεύει ολόκληρο το καρδιοαγγειακό σύστημα. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, κάλσιο, και όπως ο Ποπάϊ θα παρατηρούσε... έχει πολύ σίδηρο.
Acai berries
Τα acai berries έχουν προκαλέσει αίσθηση ανάμεσα στους διαιτολόγους αυτές τις μέρες. Γιατί; Επειδή το γερό τους μείγμα από πρωτείνες, βιταμίνη Β και αντιοξειδωτικά θα βελτιώσουν την αντοχή σας όταν γυμνάζεστε, θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα, θα προστατεύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και, πάνω απ' όλα θα δώσει στη σεξουαλική σας όρεξη νέα ώθηση.
Κοτόπουλο
Εάν θέλετε να φτιάξετε μύες, τότε μία υψηλή σε πρωτείνες δίαιτα είναι ιδανική. Το κοτόπουλο είναι μία από τις καλύτερες πηγές της διατροφής - μόλις 100 γραμμάρια μπορούν να σας δώσουν σχεδόν 70% από την ποσότητα που χρειάζεστε σε καθημερινή βάση.
Ζυμαρικά
Η μεγάλη απήχηση των χαμηλών σε υδατάνθρακες δίαιτες έχουν προκαλέσει πλήγματα στη φήμη των ζυμαρικών, ωστόσο εάν προπονήστε για ένα αθλητικό γεγονός όπως είναι ο μαραθώνιος, ή εάν απλά γυμνάζεστε πολύ, τότε τα ζυμαρικά είναι μία αξεπέραστη πηγή «καυσίμων» για το σώμα σας.
Βερίκοκα
Θέλετε να δείχνετε τόσο γυμνασμένοι όπως αυτός ο τύπος; Τότε είναι καιρός να κόψτε τα ανθυγιεινά σνακ και να τα αντικασταστήσετε με αποξηραμένα φρούτα, που είναι χαμηλά σε λιπαρά αλλά "τίγκα" από ενέργεια. Τα βερίκοκα είναι ιδιαίτερα γεμάτα απ' αυτή...
Σκουμπρί
Είναι το αγαπημένο μας σούπερ φαγητό αυτή την περίοδο και δεν υπάρχει τίποτα το κακό να πεις για ένα λιπαρό ψάρι όπως το σκουμπρί. Είναι φτηνό, υπέροχο και γεμάτο με... καλά πράγματα. Τα ω-3 λιπαρά οξέα θα προστατέψουν την καρδιά και θα σας κάνουν να αισθάνεστε τόσο δυναμικά ώστε να τρέξετε 10 χιλιόμετρα σε 35 λεπτά. Πιθανόν...
Μπανάνες
Η μπανάνα είναι σχεδόν το τέλειο σνακ. Έχει ποτάσιο, πολυβιταμίνες και άφθονες ίνες, γι' αυτό τιμήστε την δεόντως πριν από ένα session γυμναστικής ή απλά για να μη μπείτε στον πειρασμό να κάνετε επιδρομή στο μηχάνημα αυτόματης πώλησης...
Φρέσκος χυμός πορτοκάλι
Η βιταμίνη C είναι μία από τις πιο βασικές τροφές, αλλά το σώμα είναι ανίκανο να την παράγει μόνο του, γι' αυτό πρέπει να την λαμβάνουμε μέσω του φαγητού. Ο φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού είναι μία από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης C, που απαιτείται για να προστατέψουμε τους τένοντες, τα δόντια, τα ούλα, τα κόκκαλα και τα αγγεία του αίματος.
Παξιμάδια βρώμης
Τα παξιμάδια είναι τροφή γεμάτη από σύνθετους υδατάνθρακες και ευδιάλυτες ίνες, που σημαίνει πως απελευθερώνουν την ενέργεια αργά. Εάν θέλετε να μετατρέψετε τον εαυτό σας σ' έναν εκρηκτικό αθλητή, τότε ο χυλός βρώμης είναι το τέλειο πρωινό για εσάς.
Γιαούρτι
Το φυσικό γιαούρτι είναι γεμάτο από εκείνες τις βιταμίνες Β που βοηθούν το σώμα μας να μετατρέπει το φαγητό σε ενέργεια. Επίσης είναι γεμάτο από «φιλικά» βακτήρια που διατηρούν το ανοσοποιητικό σύστημα σε καλή κατάσταση. Θα σας βοηθήσει επίσης να λαμβάνεται την καθημερινά απαιτούμενη ποσότητα κάλσιου.
Σολωμός
Η έρευνα έχει δείξει πως υπάρχουν μικρότερες πιθανότητες να πεθάνετε από καρδιακή προσβολή εάν τρώτε μία μερίδα σολωμού την εβδομάδα. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο;
Νεροκάρδαμο
Το νεροκάρδαμο περιέχει μαγνήσιο, που διατηρεί σε ισορροπία τα επίπεδα ζαχάρου. Το νεροκάρδαμο θεωρείται επίσης να είναι ιδιαίτερα αποδοτικό στο να βοηθάει να παραμένουμε κομψοί.
Σιτηρά ολικής αλέσεως
Τα σιτηρά ολικής αλέσεως προσφέρουν ένα τέλεια ισορροπημένο πακέτο ενέργειας, προσφέροντας υγιεινά προνόμια που είναι αδύνατο να επαναδημιουργηθούν ξεχωριστά. Βιταμίνες Β, μαγνήσιο, ψευδάργυρος, σελήνιο και ίνες είναι ορισμένες από τις θρεπτικές ουσίες των σιτηρών ολικής αλέσεως που θα σας κάνουν να αισθάνεστε λες και θα μπορούσατε να γυμναστείτε σαν το λαγουδάκι της Duracell.

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
Μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας:στο τηλέφωνο : 6978580186
& στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
στο τηλέφωνο : 6978580186
στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com