Πρέπει να καταναλώνουμε πικρές τροφές

Τα επίπεδα αίσθησης στη γεύση διαφέρουν σε κάθε άτομο, καθώς αποτελούν συνισταμένη πολλών παραγόντων, όπως τα γονίδια, οι τροφές που καταναλώνουμε, το τι έτρωγε η μητέρα μας όταν ήταν έγκυος και πολλά άλλα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς ωστόσο μπορούμε να «εκπαιδεύσουμε» τον εαυτό μας να καταναλώνει πιο υγιεινές τροφές. Κάθε φορά μάλιστα που καταναλώνετε τροφές όπως πικρά λαχανικά (ρόκα, κατσαρό λάχανο, άνηθος κ.ο.κ.), αυξάνετε την όρεξή σας για πιο υγιεινές επιλογές.
Που βοηθούν όμως οι πικρές τροφές;

Απορρόφηση θρεπτικών συστατικών
Οι πικρές τροφές και τα βότανα συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των πεπτικών υγρών και την υποστήριξη της πέψης, ενώ ταυτόχρονα ερεθίζουν και τους υποδοχείς της γεύσης στη γλώσσα μας, οι οποίοι με τη σειρά τους ενεργοποιούν την παραγωγή ενζύμων και τη ροή της χολής. Αυτό σημαίνει ότι όσο καλύτερα χωνεύετε το φαγητό, τόσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά θα απορροφήσετε από αυτό. Αν παρουσιάζετε πεπτικά προβλήματα, ο γιατρός μπορεί να σας συστήσει να δοκιμάσετε κάποια πικρή τροφή πριν από ένα μεγάλο γεύμα.

Αποτοξινώνουν το συκώτι
Τροφές όπως το ραντίτσιο, η ρόκα, το κατσαρό λάχανο κ.ά. περιέχουν φυτοχημικά που υποστηρίζουν τη λειτουργία του ήπατος, το οποίο διαχειρίζεται τη χοληστερίνη, εξισορροπεί ορμόνες, αποτοξινώνει το αίμα και μεταβολίζει τα λίπη. Είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες, όπως A, C και Κ και μέταλλα όπως ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο, αλλά και σε φυτικές ίνες, και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και νάτριο.
Μειώνουν τη λιγούρα για γλυκό
Σύμφωνα με τις συστάσεις, οι ενήλικες πρέπει να καταναλώνουν 8 με 10 φλιτζάνια φρούτα και λαχανικά καθημερινά και ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, οι φυτικές ίνες πρέπει να φτάνουν τα 25-30 γραμμάρια την ημέρα, ενώ οι διαβητικοί πρέπει να φτάνουν τα 50 γραμμάρια, προκειμένου να ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους. Οι ειδικοί σημειώνουν, μάλιστα, ότι πρέπει να τρώμε πράσινα λαχανικά, πικρά και μη, για τα θρεπτικά τους συστατικά και τις φυτικές τους ίνες, τα οποία συμβάλλουν στο να μειωθεί η επιθυμία μας για γλυκές τροφές.

Με ένα τεστ βιοσυντονισμού μπορείτε να δείτε άμεσα όσα παράσιτα υπάρχουν στον οργανισμό σας και ευθύνονται για πολλές ασθένειες
Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας:
στο τηλέφωνο 210 6521051
Τηλ. για ραντεβού: 6978580186
& στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com
Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
στο τηλέφωνο : 6978580186
στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com