Ξεφορτωθείτε τη μούχλα

Όπου υπάρχει υγρασία, υπάρχει χώρος για τη μούχλα...
Έτσι, μην εκνευρίζεστε όταν βλέπετε λευκά ή πρασινόμαυρα γούνινα στίγματα να ξεπηδούν γύρω νεροχύτη του μπάνιο σας.
Είναι αναπόφευκτο, καθώς οι σπόροι ταξιδεύουν μέσω του αέρα και πολλαπλασιάζονται μόλις βρεθούν σε βρεγμένες επιφάνειες.
Ο ευκολότερος τρόπος για να αποτραπεί η μόλυνση είναι να σκουπίζετε και να στεγνώστε τις επιφάνειες.

Ιδού κάποιες οι συμβουλές για το πώς θα την καθαρίσετε σωστά.

Προσέξτε το μέγεθος: Καθαρίζετε μια μουχλιασμένη περιοχή μόνο όταν είναι μικρότερη από 3 τετραγωνικά μέτρα. Σε κάθε περιοχή μεγαλύτερη από αυτήν, ο καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται από έναν επαγγελματία, καθώς ο μεγάλος όγκος της μούχλας μπορεί να είναι τοξικός για την υγεία σας.

Βρείτε την πηγή της υγρασίας: Διορθώστε κάθε πιθανή διαρροή που θα μπορούσε να προκαλεί την υγρασία. Αυτό θα σταματήσει την επανεμφάνισή της. Αν η υγρασία προκαλείται από ατμό ή υγρασία, θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε τον εξαερισμό του μπάνιου ή της κουζίνας ή να ανοίξετε ένα παράθυρο.

Τρίψτε τη μούχλα από τις σκληρές επιφάνειες: Επιφάνειες όπως πλακάκια ή μάρμαρο, καθαρίζονται εύκολα με ένα μείγμα από 1/2 φλιτζάνι χλωρίνη, ένα λίτρο νερό και απορρυπαντικό. Εάν η μούχλα παραμένει, εφαρμόστε ξανά το διάλυμα, αλλά αυτή τη φορά αφήστε το μίγμα καθαρισμού να μουλιάσει για περίπου πέντε λεπτά πριν τρίψετε και πάλι.

Καθαρίστε τη μούχλα από απορροφητικά υλικά: Μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί σε γωνίες και σχισμές σε πορώδεις ή σπογγώδεις επιφάνειες όπως οι τάπητες. Στις χειρότερες περιπτώσεις όπου υπάρχει μια σημαντική ποσότητα μούχλας πάνω στο χαλί, θα πρέπει να το πετάξετε. Ωστόσο, εάν έχουν επηρεαστεί πετσέτες και ρούχα, μουλιάστε τα πρώτα σε νερό με χλωρίνη για μισή ώρα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε και πλύνετε ξανά στο πλυντήριο ρούχων ως συνήθως.

Να είστε ευγενικοί με το ξύλο: Στα ξύλινα έπιπλα η μυρωδιά της μούχλας μπορεί να είναι αποκρουστική. Χρησιμοποιήστε το στόμιο της ηλεκτρικής σκούπας με τη βούρτσα για να απομακρύνετε τους σπόρους. Αργότερα πετάξτε τη σακούλα και καθαρίστε τη σκούπα. Στη συνέχεια, με υγρό πανί μουσκεμένο με απορρυπαντικό πιάτων και ζεστό νερό, σκουπίστε απαλά τους λεκέδες.

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
στο τηλέφωνο : 6978580186
& στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
στο τηλέφωνο : 6978580186
στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com