18 Φαρμακευτικές ιδιότητες των αγγουριών

Το αγγούρι με τα οφέλη για την υγεία, τα οποία κυμαίνονται από το να διατηρείτε το σώμα σας δροσερό και ενυδατωμένο έως την πρόληψη ασθενειών όπως ο διαβήτης

Φάτε τα ωμά και θα έχετε ένα ζουμερό τραγανό. Τα αγγούρια, ωστόσο, κάνουν περισσότερα από το να χρησιμεύουν απλώς ως ένα αναζωογονητικό χαρακτηριστικό σε σαλάτες, σάντουιτς, σαλάτες, τουρσιά, ζυμαρικά, κοκτέιλ και πολλά άλλα. Αυτή η δημοφιλής επιλογή προϊόντων, μέλος της οικογένειας Cucurbitaceae μαζί με πεπόνι, σκουός και κολοκύθες, χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική από την αρχαιότητα για τα αμέτρητα οφέλη της για την υγεία.
Το αγγούρι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και κουκουρβιτακίνες, φυτικές ενώσεις που είναι γνωστό ότι είναι αντιοξειδωτικές, αντικαρκινογόνες, αντιφλεγμονώδεις, αντι-υπεργλυκαιμικές, διουρητικές, αντιμικροβιακές και αναλγητικές, για να αναφέρουμε μερικές.
Εδώ είναι 18 από τα πολύτιμα ιατρικά του θαύματα.
18 Οφέλη για την υγεία του αγγουριού
1. Σε κρατάει ενυδατωμένο. Το αγγούρι είναι περίπου 96% νερό, επομένως μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην ενυδάτωση και σας βοηθά να καλύψετε τις ημερήσιες ανάγκες σας σε πρόσληψη υγρών. 
2. Χρήσιμο για απώλεια βάρους. Κάθε μισή κούπα αγγούρι προσφέρει μόλις 7,8 θερμίδες.  Σε μια ανάλυση, η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και λίγες θερμίδες συνδέθηκε με σημαντική μείωση του σωματικού βάρους. 
3. Ανακουφίζει από τον πόνο της οστεοαρθρίτιδας . Σε μια μελέτη, η χρήση 10 mg (mg) υδατικού εκχυλίσματος αγγουριού δύο φορές την ημέρα αποδείχθηκε αποτελεσματική στη μείωση του πόνου που σχετίζεται με μέτρια οστεοαρθρίτιδα γόνατος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του πόνου στο γόνατο, της δυσκαμψίας και των σωματικών λειτουργιών που σχετίζονται με την πάθηση.
Η οστεοαρθρίτιδα, που προκαλείται από φθορά στις αρθρώσεις, επί του παρόντος δεν έχει γνωστή θεραπεία και αντιμετωπίζεται συμβατικά μέσω υψηλών δόσεων παυσίπονων και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων που συχνά συνοδεύονται από παρενέργειες.
4. Βοηθά στην αντιμετώπιση της ηπατικής βλάβης. Ο θερμικά επεξεργασμένος χυμός αγγουριού έδειξε σημαντικό προστατευτικό όφελος στην αποτοξίνωση από το αλκοόλ μεταξύ των ζώων, υποδηλώνοντας μια πιθανή χρήση στη θεραπεία ηπατικής βλάβης λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.
5. Μπορεί να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα. Μια σειρά από μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι το αγγούρι μπορεί να μειώσει και να ελέγξει αποτελεσματικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. [vii] Μια άλλη μελέτη προκάλεσε διαβήτη σε ζώα, τους παρείχε εκχύλισμα φλούδας αγγουριού και διαπίστωσε ότι η φλούδα ανέστρεψε τις περισσότερες αλλαγές που σχετίζονται με τον διαβήτη, προκαλώντας μείωση του σακχάρου στο αίμα. 
6. Δρα ως λευκαντικό δέρματος. Ένα ενεργό συστατικό στα φύλλα του αγγουριού μπορεί να έχει ανασταλτική επίδραση στην παραγωγή μελανίνης και είναι ένας δυνητικά χρήσιμος παράγοντας λεύκανσης του δέρματος. 
7. Αντικαρκινικές επιδράσεις. Το υδατικό εκχύλισμα αγγουριού περιέχει βιοδραστικές ενώσεις που ασκούν αντικαρκινική δράση . «Το συμπέρασμά μας υποστηρίζει πρόσθετη σε βάθος μελέτη αυτής της φαρμακολογικής δραστηριότητας ως παράγοντα κακοήθους όγκου», έγραψαν οι ερευνητές.
8. Προωθεί την τακτική κίνηση του εντέρου. Τα αγγούρια είναι πλούσια σε νερό και βοηθούν στην πρόληψη της αφυδάτωσης, ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τη δυσκοιλιότητα. Η σωστή ενυδάτωση μπορεί να βελτιώσει τη συνοχή των κοπράνων καθώς και την κανονικότητα.
Οι σπόροι, ενώ έχουν δροσιστική δράση στο σώμα, χρησιμοποιούνται για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας .
9. Καταπραΰνει το δέρμα. Το αγγούρι είναι γνωστό για την καταπραϋντική του δράση στους ερεθισμούς του δέρματος και την ικανότητά του να μειώνει το πρήξιμο. Έχει επίσης τη δύναμη να ανακουφίσει τον πόνο από το ηλιακό έγκαυμα.
10. Βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων. Μια κλινική δοκιμή έδειξε ότι ο χυμός αγγουριού μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό συστατικό περιποίησης του δέρματος καθώς βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων αποκαθιστώντας τη φυσική ελαστικότητα του δέρματος. 
11. Ισχυρό αντιφλεγμονώδες . Ένα αμινοξύ ιμινοζάχαρης στο αγγούρι, που ονομάζεται idoBR1, μπορεί να λειτουργήσει ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας και η σημασία του στη διατροφή απαιτεί περαιτέρω έρευνα, σύμφωνα με μια μελέτη του 2020. 
12. Υποστηρίζει την υγεία των οστών. Μια μερίδα μισού φλιτζανιού παρέχει 8,53 μg βιταμίνης Κ. Με βάση μια ανασκόπηση της τρέχουσας βιβλιογραφίας, η συμπλήρωση με βιταμίνη Κ1 (ο τύπος που βρίσκεται στα αγγούρια) και Κ2 μπορεί να μειώσει τη συχνότητα των καταγμάτων στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.
13. Χρησιμεύει ως φυσική μάσκα ματιών. Έρευνες υποδεικνύουν ότι η εφαρμογή αγγουριού στα μάτια σας μπορεί να προσδώσει ένα δροσιστικό αποτέλεσμα στο δέρμα, να ενυδατώσει τα μάτια και τις γύρω περιοχές και να βοηθήσει στη μείωση των μαύρων κύκλων λόγω των επιπέδων της βιταμίνης Κ.
14. Υποστηρίζει την καρδιαγγειακή υγεία . Οι κουρβιτακίνες στο αγγούρι μπορούν να αποτρέψουν την αθηροσκλήρωση, πέρα ​​από τη δοκιμασμένη αποτελεσματικότητα κατά της φλεγμονής, του καρκίνου και του διαβήτη.
15. Μειώνει τον κίνδυνο θνησιμότητας. Η βήτα-καροτίνη, που βρίσκεται σε αφθονία στο αγγούρι, είναι ένα σημαντικό καροτενοειδές προ-βιταμίνης Α. Μια μετα-ανάλυση έδειξε ότι η διατροφική ή κυκλοφορούσα βήτα-καροτίνη συσχετίστηκε αντιστρόφως με τον κίνδυνο θνησιμότητας από όλες τις αιτίες, αναφέροντας τη δυνατότητα παράτασης της ανθρώπινης ζωής.
16. Βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη. Η κουκουρβιτακίνη Β, μια φυσική ένωση στο αγγούρι και άλλα λαχανικά, ανέστειλε σημαντικά και συγκεκριμένα την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη.
17. Προστατεύει από τις επιπλοκές του διαβήτη . Σε μια μελέτη, το αγγούρι μπόρεσε να αποτρέψει το οξειδωτικό στρες και το στρες του καρβονυλίου, που θεωρείται ασφαλής και κατάλληλος τρόπος προστασίας από τις επιπλοκές που συνήθως παρατηρούνται στον διαβήτη.
18. Υποστηρίζει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Τα φρέσκα αγγούρια αλέθονταν και μετατράπηκαν σε πάστα ποικίλων συγκεντρώσεων. Το συμπέρασμα: Βοήθησαν στην αύξηση της γνωστικής ικανότητας σε ζωικά μοντέλα.
GreenMedInfo LLC, 2023


Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
στο τηλέφωνο : 6978580186
στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
στο τηλέφωνο : 6978580186
στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com