Παστέλι το τέλειο σνακ!

Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον έχει στραφεί προς τις παραδοσιακές τροφές.
Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι το παστέλι, παραδοσιακό γλύκισμα των μεσογειακών χωρών, έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία.
Σουσάμι και μέλι, αυτά είναι τα κύρια συστατικά για να φτιάξουμε παστέλι.
Αν και έχει λιπίδια, αυτά είναι ευεργετικά μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά, όπως το λινελαϊκό και το λινολενικό οξύ.
Είναι πλούσιο σε πολύτιμα μέταλλα, όπως ο σίδηρος, ο φώσφορος, το ασβέστιο και το μαγνήσιο, σε βιταμίνη Ε, ενώ δεν έχει χοληστερίνη, ούτε είναι αλατισμένο.
Γλύκισμα τονωτικό, με μεγάλη διάρκεια ζωής και ξεχωριστή γεύση, η ιστορία του ξεκινά από τα χρόνια του Ομήρου, ο οποίος στην Ιλιάδα αναφέρει ότι το έτρωγαν οι Έλληνες για να αντέχουν στις κακουχίες του πολέμου. 
Στη διάρκεια των χιλιάδων χρόνων της ιστορίας του, η συνταγή παραμένει περίπου ίδια.
Η διαδικασία απλή, με το μυστικό της επιτυχίας να κρύβεται στην ποιότητα και στην αναλογία μίξης των δύο υλικών του (μέλι και σουσάμι) και στο καλό δέσιμο μεταξύ τους.
Διακρίνεται σε μελάτο και τραγανό, ανάλογα με το ποιο από τα δύο συστατικά υπερισχύει, π.χ. το παστέλι της Σίφνου είναι τραγανό, ενώ μαλακό είναι της Μεσσηνίας.
Στην Αμοργό γίνεται γιορτή παστελιού τον Αύγουστο, στη Ρόδο και στη Μάνη είναι παραδοσιακό γαμήλιο κέρασμα, ενώ στην Άνδρο είναι δημοφιλές πρωτοχρονιάτικο γλυκό!.
Στην αγορά το βρίσκουμε σε διάφορες συσκευασίες, τραγανό ή μαλακό, αλλά και με πρόσμιξη με ξηρούς καρπούς (π.χ. αμύγδαλα).

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
Μπορείτε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας:στο τηλέφωνο : 6978580186
& στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com

Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε !
στο τηλέφωνο : 6978580186
στο e-mail: biozaxaraki@gmail.com